Αφιξη
Αναχώριση
Κωδ.Πράκτορα
Κωδ.Πρσφοράς
Special Offers
Πόλη της Μυτιλήνης

Η πόλη της Μυτιλήνης, η οποία είναι χρισμένη πάνω σε επτά λόφους, στην καρδιά του Αιγαίου πελάγους, είναι η πρωτεύουσα του νησιού της Λέσβου, που είναι χτισμένη πάνω στην αρχαία πόλη. Είναι μία σύγχρονη πόλη, της οποίας τα εμβλήματα είναι το Κάστρο της, το μεγαλύτερο σε όλα τα Βαλκάνια (πάνω από 4.000 τ.μ.), το Άγαλμα της Ελευθερίας στο λιμάνι της πόλης και ο ναός του Αγίου Θεράποντα. Από τα αρχαία χρόνια, η Μυτιλήνη ήταν θέρετρο πολλών συγκρούσεων. Αυτή η πόλη ήταν και είναι σε μια καίρια θέση που ενώνει, με πολλούς και διάφορους τρόπους, την Ευρώπη με την Ασία. Η πόλη μας διακρίνεται για τα Βαυαρικά, Επαρχιακά και Νεοκλασικά Αρχοντικά της. Το Κάστρο, το Αρχαίο Θέατρο, το Γενί Τζαμί, πολλά Αρχοντικά και επίσης τα μουσεία είναι μερικά που κάποιος πρέπει να επισκεφτεί. Κατοικημένο από το 10ο αιώνα π.Χ., η αρχαία Μυτιλήνη ήταν ένα νησάκι (εκεί που είναι χτισμένο το κάστρο) μεταξύ του παλιού λιμανιού στο Βορρά και του νέου (σημερινού) στο νότο. Η πόλη είναι χτισμένη σε επίπεδο έδαφος αν και το δυτικό μέρος είναι χτισμένο σε ένα λόφο όπου καταλήγει στο Αρχαίο Θέατρο και είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εξερευνηθεί η πόλη με τα πόδια.

Η Μυτιλήνη είναι η έδρα διάφορων δημόσιων οργανισμών όπως είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τα νεοκλασικά αρχοντικά, στις περιοχές Κιόσκι και Σουράδα, βεβαιώνουν την οικονομική άνθηση κατά τη διάρκεια του 19ου και 20ού αιώνα. Ο επισκέπτης πρέπει να επισκεφτεί τους Ναούς της πόλης: τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, την εκκλησία του Αγίου Θεράποντα, η οποία είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια του Αρχαίου Ασκληπιείου, το επιβλητικό Μεσαιωνικό Κάστρο, όπου το καλοκαίρι πραγματοποιείται φεστιβάλ με πολλά και ενδιαφέροντα δρώμενα από ολόκληρο τον κόσμο, τα δύο αρχαιολογικά μουσεία όπου μπορείτε να δείτε  εκθέματα σχετικά με τη καθημερινή ζωή των Αρχαίων Μυτιληνιών από το 7ο αιώνα π.Χ. μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους, τα μουσεία του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ (ο σημαντικότερος καλλιτέχνης της ελληνικής λαϊκής ζωγραφικής τέχνης κατά τον 20ο αιώνα) και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Ελευθεριάδη-Teriade, όπου μπορείτε να δείτε πίνακες και  σχέδια πολλών και σημαντικών καλλιτεχνών όπως του Μανέ, Μιρό, Πικάσο, Νταλί και άλλων.

Στο κέντρο της πόλης, θα βρείτε την Οδό Ερμού, την κεντρική Αγορά της Μυτιλήνης, με πολλά καταστήματα καθώς και στην προκυμαία, Οδός Ν. Κουντουριώτη, με τα νεοκλασικά κτίρια, τα διάφορα εστιατόρια, τις καφετέριες και τα μπαρ.

Όσον αφορά τις παραλίες μέσα στην πόλη, θα βρείτε την παραλία του Ε.Ο.Τ. στα Tσαμάκια. Ωραίες παραλίες θα βρείτε στη Βίγλα, στη Νεάπολη και στην Κράτηγο, στο δρόμο για το Αεροδρόμιο της πόλης, στις οποίες συρρέουν από ντόπιοι και τουρίστες. Επίσης, κοντά στην πόλη βρίσκονται οι παραλίες του Αγίου Ερμογένη και της Χαραμίδας. Στα χωριά, κοντά στη Μυτιλήνη, στην Αγία Μαρίνα, στους Ταξιάρχες, στη Βαρειά, στην Παναγιούδα θα βρείτε παραδοσιακές ταβέρνες, με τις τοπικές λιχουδιές.

Ο πληθυσμός της πόλης ανέρχεται περίπου σε 30.000 κατοίκους, όπου το μεγαλύτερο ποσοστό, κατοικεί κυρίως στη νότια πλευρά της πόλης, η οποία είναι και η πιο μοντέρνα πλευρά της. Ο επισκέπτης μπορεί να φθάσει στην πόλη είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς. Το λιμάνι της πόλης, που είναι ένα από τις μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, έχει καθημερινά δρομολόγια από και προς Πειραιά, Χίο, Λήμνο, Καβάλα, Σάμο και Θεσσαλονίκη. Επίσης υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια από και προς Αϊβαλί και Δικελί Τουρκίας. Η Μυτιλήνη διαθέτει και ένα από τους πιο σύγχρονα αεροδρόμια της Ελλάδος, το Διεθνή Αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης», από όπου υπάρχουν απευθείας πτήσεις καθημερινά από και προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη και λιγότερο συχνές από και προς Ρόδο, Κω και Κάλυμνο. Κατά τη διάρκεια της θερινής εποχής, υπάρχουν πολλές πτήσεις τσάρτερ από και προς διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις.

Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 49, 81100 Μυτιλήνη, Λέσβος  - Τηλέφωνο: 22510 25.069, 27.977  -  Φαξ: 22510 47.319
ΜΗΤΕ 0310Κ054Α0309900    e-mail:info@pyrgoshotel.gr
Pyrgos of Mytilene,Hotel Mytilene,Lesvos,Mitilini,Greece
Real Time Reservations & Web Site development powered by SecureShop

Θα θέλαμε πολύ να σας κρατάμε ενήμερους με τα τελευταία νέα μας μέσω e-mail. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε το e-newsletter μας απλά εγγραφείτε εδώ:
Email:

Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι διακοπές σας είναι όλα όσα έχετε φανταστεί και ακόμη περισσότερο. Έτσι λοιπόν για πληροφορίες σχετικά με το ξενοδοχείο μας και για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειάζεστε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

τηλεφωνικά στο 2251025069,

με Fax στο 2251047319

Ταχυδρομικά:
Πύργος Μυτιλήνης
Ελ. Βενιζέλου 49
81100 Μυτιλήνη Λέσβος

με E-mail στο info@pyrgoshotel.gr

ή συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας

Θέμα
Ονοματεπώνυμο
Email
Τηλέφωνο
Το αίτημα σας
 
 

Θέλετε ευελιξία χωρίς περιορισμούς, είστε στο σωστό ξενοδοχείο. Το Boutique ξενοδοχείο Πύργος Μυτιλήνης σας προσφέρει την ευκαιρία να εγγραφείτε ως συνεργαζόμενο ταξιδιωτικό πρακτορείο και να έχετε πρόσβαση σε ειδικές προσφορές, εκπτώσεις, πρόσθετες διανυκτερεύσεις , άμεση επιβεβαίωση, κλπ.

Για να ξεκινήσετε την ελεύθερη συνεργασία σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Μετά την εγγραφή σας θα σας στείλουμε το δικό σας όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας για το ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων μας

Ταξιδιωτικό Γραφείο
Ονοματεπώνυμο
Τηλέφωνο
E-mail
Οδός & Αριθμός
Ταχ. Κωδικός
Πόλη / Χωριό
Χώρα
Α.Φ.Μ.
Δ.Ο.Υ.
Επιθυμητό PIN
 2019 RECOGNITION OF EXCELLENCE HotelsCombined
9.1 Rated by Guests