Αφιξη
Αναχώριση
Κωδ.Πράκτορα
Κωδ.Πρσφοράς
Special Offers
Ταξιδιωτικός Οδηγός Λέσβου

Καλώς ήρθατε στη Λέσβο.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια γενική περιγραφή του νησιού.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με τις περιοχές, τα αξιοθέατα, τις παραλίες του νησιού και τα χρήσιμα τηλέφωνα και υπηρεσίες, παρακαλώ ακολουθείσθε την υπερσύνδεση Lesvorama Tαξιδιωτικός οδηγός για να επιλέξετε είτε από τον χάρτη είτε από το μενού την αντίστοιχη περιοχή και επιλογή που επιθυμείται.


Γενική περιγραφή Λέσβου

Λέσβος βρίσκεται στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Είναι το τρίτο σε μέγεθος ελληνικό νησί μετά την Κρήτη και την Εύβοια, με έκταση 1.636 τ.χλμ. και ακτογραμμή 370 χλμ..

Πρωτεύουσα του νησιού Λέσβου είναι η Μυτιλήνη, μια σύγχρονη πόλη, διοικητικό, εμπορικό και πνευματικό κέντρο κτισμένη στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού.
Στο νησί υπάρχουν δυο Κόλποι - της Γέρας και της Καλλονής - και μια πληθώρα όρμων και ακρωτηρίων. Οι πιο σημαντικές πεδιάδες, είναι της Καλλονής, Ιππείου, Περάματος και Ερεσού. Τα κυριότερα βουνά είναι ο Λεπέτυμνος, ο Όλυμπος και το Ψηλοκούδουνο. Υπάρχουν χείμαρροι, που διαρρέουν τις πεδινές εκτάσεις, όπως ο Τσικνιάς, ο Τσιχλιώτας, ο Μυλοπόταμος ο Σεδούντας και ο Αλμυροπόταμος. Τα ανατολικά και κεντρικά τμήματα είναι κατάφυτα από ελαιώνες, πεύκα, έλατα, πλατάνια, καστανιές, οξιές και βελανιδιές. Γενικά η χλωρίδα και πανίδα της Λέσβου είναι πλούσια. Από κλιματολογική άποψη η Λέσβος έχει ήπιο, μεσογειακό κλίμα, με πολύ μεγάλη ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.


Παραλίες Λέσβου

Οι παραλίες της Λέσβου είναι ποικιλόμορφες. Μπορείτε να βρείτε παραλίες με άμμο, με βότσαλα, οργανωμένες ή μη, πολυσύχναστες ή ερημικές, όλες όμως με κοινό παρονομαστή τα πεντακάθαρα νερά.   

Στην ανατολική Λέσβο ενδεικτικά αναφέρουμε τις εξής παραλίες: Πλαζ Τσαμάκια στη Μυτιλήνη, ο Άγιος Ερμογένης λίγο έξω από την πρωτεύουσα, Κανόνι στους Πύργοι Θερμής και το Γενί Λιμάνι έξω από τον Μανταμάδο.  

Στην βόρεια Λέσβο ενδεικτικά αναφέρουμε τις εξής παραλίες: η παραλία Κάγιαστην Σκάλα Συκαμινιάς, Μήθυμνας, Εφταλούς, Πέτρας και Ανάξου.  

Στη δυτική Λέσβο ενδεικτικά αναφέρουμε τις εξής παραλίες: η παραλία στον Γαββαθά, στη Σκάλα Ερεσού, στο Σίγρι, στο Ταβάρι και ο Χρουσός.  

Στη κεντρική Λέσβο ενδεικτικά αναφέρουμε τις εξής παραλίες: η παραλία στη Σκάλα Καλλονής και στα Παράκοιλα.  

Στη νότια Λέσβο ενδεικτικά αναφέρουμε τις εξής παραλίες: η παραλία στην Ευρειακή και στο Τάρτι στη Γέρα, ο Άγιος Ισίδωρος, η Αγία Βαρβάρα και η Μελίντα στο Πλωμάρι, στη Σκάλα Πολιχνίτου και στα Βατερά.


Σας ευχόμαστε καλή διαμονή στην Λέσβο και στο Boutique Ξενοδοχείο Πύργος Μυτιλήνης!

Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 49, 81100 Μυτιλήνη, Λέσβος  - Τηλέφωνο: 22510 25.069, 27.977  -  Φαξ: 22510 47.319
ΜΗΤΕ 0310Κ054Α0309900    e-mail:info@pyrgoshotel.gr
Pyrgos of Mytilene,Hotel Mytilene,Lesvos,Mitilini,Greece
Real Time Reservations & Web Site development powered by SecureShop

Θα θέλαμε πολύ να σας κρατάμε ενήμερους με τα τελευταία νέα μας μέσω e-mail. Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε το e-newsletter μας απλά εγγραφείτε εδώ:
Email:

Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι διακοπές σας είναι όλα όσα έχετε φανταστεί και ακόμη περισσότερο. Έτσι λοιπόν για πληροφορίες σχετικά με το ξενοδοχείο μας και για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειάζεστε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας

τηλεφωνικά στο 2251025069,

με Fax στο 2251047319

Ταχυδρομικά:
Πύργος Μυτιλήνης
Ελ. Βενιζέλου 49
81100 Μυτιλήνη Λέσβος

με E-mail στο info@pyrgoshotel.gr

ή συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας

Θέμα
Ονοματεπώνυμο
Email
Τηλέφωνο
Το αίτημα σας
 
 

Θέλετε ευελιξία χωρίς περιορισμούς, είστε στο σωστό ξενοδοχείο. Το Boutique ξενοδοχείο Πύργος Μυτιλήνης σας προσφέρει την ευκαιρία να εγγραφείτε ως συνεργαζόμενο ταξιδιωτικό πρακτορείο και να έχετε πρόσβαση σε ειδικές προσφορές, εκπτώσεις, πρόσθετες διανυκτερεύσεις , άμεση επιβεβαίωση, κλπ.

Για να ξεκινήσετε την ελεύθερη συνεργασία σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Μετά την εγγραφή σας θα σας στείλουμε το δικό σας όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας για το ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων μας

Ταξιδιωτικό Γραφείο
Ονοματεπώνυμο
Τηλέφωνο
E-mail
Οδός & Αριθμός
Ταχ. Κωδικός
Πόλη / Χωριό
Χώρα
Α.Φ.Μ.
Δ.Ο.Υ.
Επιθυμητό PIN
 2019 RECOGNITION OF EXCELLENCE HotelsCombined
9.1 Rated by Guests